بازاریابی تاثیرگذار Influencer Marketing چیست؟
شما بهطور روزانه چقدر از محتوای دیجیتال استفاده میکنید؟ چقدر به این محتوا اعتماد و برای تصمیمگیری در مورد استفاده از محصول/خدمات یک برند به آن اتکا دارید؟ یک تحقیق از طرف توئیتر اعلام کرده است که ۵۶% از مردم آنلاین، فقط به توصیههای دوستان و خانوادههای خود برای خرید یک محصول اعتماد دارند ولی ۴۹% از شرکتکنندگان، به محتوای منتشرشده از طرف Influencer ها هم اطمینان دارند. اگر بتوانید با حدود نیمی از مخاطبان خود، از کانالی که به آن اعتماد دارند صحبت کنید، برند شما پلهی اول جلب اعتماد مشتری را با موفقیت بیسابقهای طی کرده است.
سرفصل محتوا
Influencer کیست و بازاریابی تاثیرگذار چیست؟
منظور از Influencer کسی است که طی مدتی طولانی و با انتشار محتوای مفید شخصیت آنلاین قابل قبولی را برای خود ساخته و پتانسیل تاثیرگذاری بر نظرات و رفتار مخاطبان را دارد. محتوای منتشرشده از سوی او یک محوریت مشخص (سبک زندگی، آشپزی، مد، سفر، پزشکی و …) دارد و نظراتش در آن حوزه برای دنبالکنندگان قابل احترام و اطمینان است.
به فرآیند جلب اعتماد مخاطبان یک Influencer و تبدیل ایشان به مشتری از طریق نظرات او، بازاریابی تاثیرگذار میگویند. در واقع در این فرآیند آن پیام برند شما از طریق یک منبع مورد اعتماد و مورد علاقه به مخاطبان ارائه میشود. این مدل بازاریابی مدت زیادی نیست که در بین بازاریابان مطرح شده اما در همین مدت کم، نتایج شگرف آن سبب شده است که به یک بخش مهم در مجموعه فعالیتهای بازاریابی دیجیتال تبدیل شود و در حال حاضر، بسیاری از برندهای ایرانی بخشی از بودجهی بازاریابی شبکههای اجتماعی خود را به این مدل اختصاص دادهاند.
مهمترین نکته در انجام این مدل بازاریابی، مثل همهی فعالیتهای دیگر بازاریابی، شناخت مخاطب و ارتباط از کانال صحیح با وی است. در واقع فاز بازاریابی تاثیرگذار یافتن کسی است که بتواند سفیر خوبی برای برند شما باشد و مخاطبان او، مشتریان بالقوهی شما باشند. به همین دلیل مهم است که بیشتر با انواع Influencerها آشنا شوید:
آشنایی با مدلهای مختلف Influencerها
Influencerها را میتوان از چند دیدگاه مختلف دستهبندی کرد. از دیدگاه هویتی میتوان به ۳ دسته اشاره کرد:
تولیدکنندگان محتوای شبکههای اجتماعی
کسانی که شهرت اولیهای نداشتهاند و با انتشار محتوای مفید در طی زمان، مخاطبان زیادی به دست آوردهاند. مثل مطهره حیدری، معلم زبان فرانسه که با انتشار محتوا از زندگی روزمره خود توجه مخاطبان زیادی را جلب کرده است.
افراد مشهور سنتی
اگرچه مرز بین دسته اول و این دسته هر روز کمرنگتر میشود، منظور از این دسته کسانی است که از طریق کانالهای غیردیجیتال مثل تلویزیون، سینما، ورزش حرفهای و سیاست و … مشهور شدهند یبراند. بهنوش بختیاری که در اینستاگرام حدود ۶ میلیون دنبالکننده دارد مثالی از این دسته محسوب میشود.
متخصصان
در هر حوزهای، مدیران ارشد و رهبران فکری و افراد تاثیرگذاری وجود دارند که مخاطبان به علت تخصص ایشان و موفقیتهای حرفهای، او را دنبال میکنند. جادی، یکی از متخصصان حوزه IT است که در توئیتر حدود ۲۷ هزار دنبالکننده دارد.
البته مرز بین دو دسته اول روز به روز در حال کمرنگ شدن است. برای مثال، صدف کریمیان که در کودکی در تیزر تبلیغاتی داروگر ایفای نقش کرده بود، با فعالیت در شبکههای اجتماعی و به عنوان یکی از تولیدکنندگان محتوا، امروز دنبالکنندگان زیادی دارد.
چند دستهبندی دیگر
الف) براساس موضوع و حوزهی تاثیرگذاری: بازی، سبک زندگی، مد، آشپزی، پزشکی، آرایش، عکاسی حرفهای و …
ب) براساس کانال انتشار: اینستاگرام، تلگرام، توئیتر، آپارات، یوتیوب، بلاگ، لینکدین و …
پ) براساس دموگرافی مخاطبان: توزیع جنسیت مخاطبان، توزیع سنی مخاطبان، موقعیت جغرافیایی مخاطبان و …
ت) براساس حجم مخاطبان: اکثریت بازارایابان این دستهبندی را سهگانه در نظر میگیرند: کسانی که بالای ۱ میلیون دنبالکننده دارند، کسانی که بین ۲۰ هزار تا ۱ میلیون دنبالکننده دارند و کسانی که زیر ۲۰هزار دنبالکننده دارند.
حال که Influencer های موردنظر خود را انتخاب کردهاید به سراغ گام دوم میرویم و به ۶ راه مرسوم برای این مدل بازاریابی میپردازیم.
منبع: کالج تپسل
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.