راهنمای تکنیک های سئو ویدئو
ویدئو مارکتینگ همین حالا و در ابتدای سال ۲۰۱۸ نیز بسیار محبوب و پررقابت شده است. از فعالیت در شبکه های اجتماعی گرفته تا سایت های ارایه دهنده ویدئوهای آموزشی، همگی ویدئو را ابزاری کارآمد برای انتقال پیام خود به مخاطبین میدانند. در این میان مفهومی با عنوان سئو ویدئو نیز بیشتر از هر زمان دیگری مورد توجه است.
بیشتر بخوانید: چه میزان فعالیت در شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ها کافی است؟
افزایش سرعت اینترنت و البته کاهش قیمت آن در سالهای اخیر موجب شده تا محتوای ویدئویی شانس بیشتری برای دیده شدن داشته باشد. تحقیقات نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۸۰ درصد از محتوای ارایه شده در اینترنت به صورت ویدئو خواهد بود.
همچنین بررسی های آماری و نظرسنجی های اینترنتی نیز نشان میدهد که ۴۳ درصد کاربران دسترسی به یک محتوای ویدئویی را به مطالعه یک مقاله یا دانلود کتاب الکترونیکی ترجیح می دهند.
سرفصل محتوا
- ارزش محتوای خود را بالا ببرید
- محل بارگذاری و تاثیر آن بر سئو ویدئو
- مخاطبان را پایبند کنید
- برای محتوای خود شناسنامه تهیه کنید
- با کلیدِ واژهها قفل سئوی وبسایت خود را باز کنید
- متفکرانه انتخاب کنید
- رونوشتی از ویدئو بنویسید
- نقشهکشی کنید
- تیزر تبلیغاتی بسازید
- صمیمانه فرصتی برای اشتراکگذاری فراهم کنید
- ارتباطات اجتماعی را دست کم نگیرید
- کلام آخر
ارزش محتوای خود را بالا ببرید
مرتبط بودن محتوای سایت شما با کاربرانتان میتواند آنها را به خوبی متقاعد سازد که وقتی را برای دیدن ویدئوهای شما اختصاص دهند و این میتواند ارزش سایت شما را دو چندان کند.
فیلمهای با کیفیت فنی و محتوایی بهتر میتواند شانس وبسایت شما را برای تبدیل شدن به یک سایت قدرتمند و مورد اعتماد دو چندان کند تا به وسیلهی آن بتوانید میزان تعامل و گفتگو با مخاطبانتان را بر پایه اعتمادی که وجود دارد گسترش دهید.
محل بارگذاری و تاثیر آن بر سئو ویدئو
نکته ی بعدی که در ارایه محتوای ویدئویی باید به آن توجه کنیم فضای بارگذاری و انتشار آن است. در حال حاضر یوتیوب را میتوان دومین موتور جستجوی دنیا بعد از گوگل دانست و در ایران آپارات دومین سایت پربازدید بعد از گوگل است.
این دو ابزار به شما کمک میکنند تا هزینه های مربوط به بارگذاری و انتشار محتوای ویدیویی خود را تا حد بسیار زیادی کاهش داده و البته شانس کسب جایگاه در نتایج گوگل را به شدت افزایش دهید.
در حال حاضر در ۵۵ درصد نتایج جستجو حداقل یک ویدئو از طرف گوگل به کاربر پیشنهاد میشود که البته بیشتر آنها از سایت هایی مانند آپارات و یوتیوب هستند.
به عبارت دیگر ویدئوهایی که در آپارت و یوتیوب هستند شانس بیشتری برای کسب جایگاه در نتایج گوگل داشته اند. میتوان گفت تولید و انتشار ویدئو یکی از تکنیک هایی حیاتی برای سئو ۲۰۱۸ است.
با توجه به محدودیت دسترسی کاربران به یوتیوب در ایران، امکانات و تکنیک های سئو ویدئو در آن را بررسی نمیکنیم و از این ابزار عبور میکنیم.
تکینک های سئو ویدئو در آپارات
ساخت کانال در آپارات به شما اجازه میدهد علاوه بر سایت خودتان فضایی برای ارایه محتوا و البته دیده شدن داشته باشید.
معمولا ویدئویی که در آپارات قرار میدهید در مقایسه با زمانیکه خودتان مستقیما در سایت آن را بارگذاری و معرفی کنید، جایگاه بهتری در نتایج گوگل کسب میکند.
علاوه براین، زمانیکه کاربران مستقیما در آپارات جستجو میکنند و یا در بخش ویدئوهای مشابه شما شانس دیده شدن خواهید داشت.
برای کسب جایگاه بهتر و افزایش بازدید ویدئو خود در آپارات نکات زیر را رعایت کنید.
- ترجیحا یک کانال رسمی در آپارات ایجاد کرده و کلیه اطلاعات مهم شامل آدرس سایت را در آن درج کنید.
- ویدئوهای خود را در دسته بندی های مشخص و تفکیک شده بارگذاری کنید. هر دسته بندی یک صفحه جدید برای شما در سایت آپارات ایجاد میکند. که به شما فرصت میدهد عبارت دیگری را نیز هدف گذاری کنید.
- براساس محتوای ویدئو و نیاز مخاطبین آنها را برچسب گذاری کنید. برچسب گذاری مهمترین فاکتور آپارات برای نمایش ویدئوهای مشابه است. این کار شانس شما را برای دیده شدن افزایش میدهد. همچنین برچسب گذاری لینک سازی داخلی ویدیوی شما را بهبود میبخشد.
- برای هر ویدئو متن توضیحات اختصاصی و مفید بنویسید و در این متن لینک صفحه یا مقاله مرتبط در سایت خود را قرار دهید.
- برای نمایش ویدئو در سایت خود ترجیحا به جای iframe از کد اسکریپت استفاده کنید.
- نظرات کاربران را رصد کرده و به خوبی پاسخ گوی آنها باشید.
- کپی رایت و آدرس سایت خود را بر روی ویدئوهای بارگذاری شده قرار دهید و به کپی رایت قرار داده شده توسط آپارات بسنده نکنید.
تکنیک های سئو ویدئو بر روی سایت خود
در بسیاری موارد ویدئو را مستقیما در سایت خودمان بارگذاری کرده و در دسترس کاربران قرار میدهیم. این کار هم جایگاه مقاله شما در نتایج جستجو را بهبود میدهد و هم شانس شما را برای کسب جایگاه در نتایج جستجوی ویدئو گوگل بالا میبرد. اگر ویدئو را مستقیما در سایت خودتان بارگذاری میکنید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- از پلیر های Flash استفاده نکنید و همیشه ویدئو را با پلیر HTML5 در دسترس کاربران قرار دهید.
- ویدئو را در ابتدای مقاله و پس از یک یا دو پاراگراف قرار دهید. هرچقدر به انتهای مقاله نزدیک میشویم تاثیر و ارزش ویدئو کاهش می یابد.
- از نشانه گذاری استاندارد برای ویدئو استفاده کنید. در صورت عدم استفاده از Schema شانس شما برای حضور در بخش Video در نتایج جستجوی گوگل بسیار پایین خواهد بود.
- قبل از ویدئو یک تگ h2 اختصاصی برای آن ویدئو و در پایین آن یک فضای متنی برای ارایه توضیحات در مورد ویدئو داشته باشید. در صورت نشانه گذاری صحیح این اطلاعات نقش Title و Description برای رتبه بندی ویدئوی شما خواهند داشت.
- از ویدئوهای کوتاه و با حجم مناسب استفاده کنید. اگر زمان ویدئو بیشتر از ۱۰ دقیقه و حجم آن بیشتر از ۱۵ مگابایت باشد شانس دیده شدن آن توسط کاربر به شدت کاهش می یابد. این اعداد در موضوعات مختلف متفاوت است.
- ۱۵ ثانیه اول ویدئو اهمیت بسیار زیادی دارد بیشتر کاربران در این زمان تصمیم میگیرند که ویدئو را تا انتها تماشا کنند یا نه.
ویدئو را در سایت خودمان بارگذاری کنیم یا در آپارات
عوامل مختلفی بر این انتخاب تاثیرگذار هستند. به طور معمول ویدئوهایی که مستقیما برای بازاریابی محتوا تهیه میشوند مانند تیزرهای تبلیغاتی، معرفی محصولات، گزارش سمینار، بریده برنامه های تلویزیونی یا موضوعات تفریح و سرگرمی و … بهتر است در آپارات بارگذاری شوند زیرا هم هزینه هاستینگ شما را کاهش میدهند و هم شانس بیشتری برای دیده شدن خواهند داشت.
اگر در ابتدا قصد دارید که برند شما دیده شود آپارات و ایجاد ویدئو های وایرال برای شما بسیار مناسب هستند اما اگر قصد دارید ترافیک سایت خود را بالا ببرید خود میزبان ویدئو های خود باشید.
بیشتر بخوانید: ویدیوی ویروسی viral video ابزاری جدید برای برندها
بگذارید این مسئله را با بیان یک مثال روشن کنیم. فرض کنید به جای اینکه ویدئوی خود را بر روی وبسایتتان بارگذاری کنید، تصمیم دارید از یک سرویس اشتراک ویدئو نظیر آپارات بهره ببرید و در عوض لینک آن را در محتوای خود قرار دهید.
این کار میتواند تصمیم خوبی برای دیده شدن هرچه بیشتر ویدئوی شما باشد، اما به یاد داشته باشید کاربرانی که ویدئوی شما را تماشا کردهاند ممکن است با این روش هیچ گاه به وبسایت شما مراجعه نکنند؛ زیرا در این صورت بر اساس اصول سئو، موتورهای جستجو آپارات را در رتبهای بالاتر از سایت شما قرار میدهد.
هرچقدر هم که استانداردهای سئو بر روی ویدئوهای شما در آپارات رعایت شود بازهم بازدیدکنندگان به سایت شما وارد نمیشوند. عملا این کار فقط موجب شناخته شدن بیشتر نام شما و جذب درصد کمی از بازدیدکنندگان علاقه مند را به همراه خواهد داشت.
اگر ویدئو اختصاصی در زمینه هایی مانند آموزش، خلاقیت، انگیزشی و … تولید کرده اید که مستقیما با محتوای یک صفحه از سایت شما در ارتباط هستند. پیشنهاد میکنیم با رعایت استانداردهای سئو ویدئو، در سایت خودتان بارگذاری و نمایش داده شوند.
این کار هم بر سئو سایت شما و کسب جایگاه بهتر تاثیرگذار است و هم زمان حضور کاربران در سایت را به شکل چشم گیری افزایش میدهد.
مخاطبان را پایبند کنید
یکی از راههایی که برای افزایش آمار بازدیدکنندگان یک ویدئو مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از عناصری است که برای مخاطب جذاب بوده و اشتیاق دیدن ادامهی ویدئو را به او القا میکند.
به این صورت که این جذابیت میتواند در خود موضوع ویدئو و یا نحوه طراحی و ساخت آن نهفته و یا در متنی باشد که در رابطه با آن ویدئو نوشته شده است. اما چگونه میتوان یک متن خشک و علمی را به متنی جذاب و عامه پسند تغییر داد؟
یکی از راههای ایجاد جذابیت در متن استفاده از ادبیاتی صمیمی و در عین حال رسمی است. شما در این راستا میتوانید از اصطلاحات رایج و ضربالمثلها و کلماتی که خیلی سابقه حضور در متنهای نسبتاً رسمی را ندارند در «لابهلای متنِ» خود استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای تولید محتوای جذاب برای مخاطبان بی حوصله
برای محتوای خود شناسنامه تهیه کنید
ویدئویی که بارگذاری میکنید باید حاوی یک سری اطلاعات مهم و ضروری باشد تا موتوریهای جستجو بتوانند به وسیلهی آن ویدئوی شما را به راحتی ایندکس کنند. بر اساس گزارشات ِگوگل عنوان مطلب، توضیحات کامل و تصویر شاخص مناسب جزو مهمترین اطلاعاتی هستند که هر ویدئو باید آن را به همراه داشته باشد.
کلمات کلیدی (MetaData) میتوانند جزئیات بیشتری دربارهی عنوان ویدئو و توضیحات مربوط به آن در اختیار بگذارند. عنوان ویدئو باید مختصر و مفید باشد؛ اما توضیحات آن میتواند مفصل بوده و جزییات و کلمات کلیدی بیشتری را شامل شود.
بیشتر بخوانید: ۱۱ ابزار پیدا کردن کلمات کلیدی سایت برای افزایش بازدید
به عنوان آخرین نکتهی این بخش که از اهمیت زیادی هم برخوردار است باید به این نکته اشاره کنیم که حتماً به ارتباط بین نام فایل ویدئویی و محتوای آن توجه داشته باشید و از نام های رایجی مانند video14.mp4 استفاده نکنید. زیرا این کار برای معرفی بهتر محتوای شما به موتورهای جستجو و در نتیجه ارتقاء رتبه وبسایتتان میتواند بسیار مؤثر باشد.
با کلیدِ واژهها قفل سئوی وبسایت خود را باز کنید
هنگام انتخاب کلمات کلیدی برای صفحات وبسایت باید بسیار هوشمندانه عمل کرده و ذهن مخاطبانتان را از پیش بخوانید تا بتوانید کلماتی که ممکن است هنگام جستجوی مطالب به ذهن آنها خطور کند را حدس زده و در محتوای خود بگنجانید. به این ترتیب به کاربران این امکان را میدهید که بتوانند محتوای شما را به راحتی پیدا کنند.
اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا برای رسیدن به نتایج بهتر باید از عبارات و کلیدواژههای خاصی استفاده کرد؟ بهترین راه برای نوشتن شرح یک ویدئو چیست؟
شما میتوانید به راحتی از کلید واژههای مختلفی استفاده کنید و این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که نوشتن محتوایی جامع و در عین حال واضح و روشن باعث میشود که هم مخاطبان از خواندن مطالب شما لذت ببرند و هم به این روش به موتورهای جستجو در ایندکس کردن مطالب سایتتان کمک میکنید؛ که این بار دیگر نه سیخ بسوزد و نه کباب!
بیشنر بخوانید: تعیین جایگاه کلمات کلیدی سایت در وبمستر گوگل
متفکرانه انتخاب کنید
تصویر شاخص هر ویدئو جزو اولین مواردی است که کاربران به هنگام بررسی نتایج موتورهای جستجو با آن مواجه میشوند. این تصویر میتواند بر ذهن مخاطب تأثیر گذاشته و در دیدن یا ندیدن ویدئو توسط وی مؤثر باشد. تصور کنید در فضای مجازی به دنبال دستور پخت یک لازانیای خوشمزه میگردید و به همین منظور از یکی از موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده میکنید.
در بالای صفحه نتایج با دو لینک متفاوت مواجه میشوید که تصویرِ شاخص لینک اول بر خلاف دیگری به گونهای طراحی شده است که باعث میشود همان موقع طعم دل چسب لازانیایی که چند ماه پیش همراه با سس مخصوص در کنار یکی از بهترین دوستانتان میل کردهاید برایتان تداعی شود.
با این اوصاف به نظر میآید کمتر کسی است که از خیر لینک اولی بگذرد. حال آن که ممکن است که دستور پخت هر دو مطلب کاملاً با هم برابر باشند!
رونوشتی از ویدئو بنویسید
«رونوشت» در حقیقت نسخه نوشتاری ویدئوی شماست. اگر این رو نوشت به میزان مناسبی شامل کلیدواژههای محتوای شما باشد میتواند اطلاعات بیشتری در اختیار موتورهای جستجو قرار دهد. شما میتوانید این رونوشت را به عنوان زیرنویس ویدئوی خود قرار داده و یا آن را در قسمت توضیحات سایت خود اضافه کنید.
این کار صرفاً برای کمک به موتورهای جستجو نیست، بلکه برای کاربرانی که علاقمندند قبل از تماشای ویدئو دیدی کلی نسبت به محتوای آن داشته باشند نیز مفید است.
بیشتر بخوانید: قدرت تیتر؛ عنوان مطلب شما %۸۰ پیام برند شماست!
نقشهکشی کنید
تا به حال از اهمیت درج اطلاعاتی که میتواند به موتورهای جستجو در پیدا کردن سایت شما کمک کند صحبت کردهایم؛ اما تا به حال از خودتان پرسیدهاید که این اطلاعات را چگونه به موتورهای جستجو معرفی کنیم؟
شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که علاقمند به کار در شرکتی باشید و بخواهید برای مسئولان آن شرکت رزومهی خود را بفرستید. آن موقع احتمالاً به دو چیز فکر میکردید:
۱) چه بنویسید؟ و ۲) چگونه بنویسید؟
به عبارت دیگر در این فکر بودهاید که نیاز است چه اطلاعاتی در رزومه خود قید کنید و از آن مهمتر این که آن را در چه قالبی بنویسید تا بتوانید در میان انبوهی از رزومهها، خود را به خوبی به کارفرما معرفی کنید؛ کارفرمایی که باید در مدت زمانی کم، بهترین و مرتبطترین افراد را برای پروژهی خود انتخاب کند!
بیشتر بخوانید: ارتقا رزومه با دستار رزومه لینکدین LinkedIn Resume Assistant
مشابه همین اتفاق هم در دنیای کسب و کار اینترنتی وجود دارد؛ یعنی علاوه بر این که بر روی کیفیت محتوا تمرکز میکنید باید آن را در قالبی طراحی کنید که موتورهای جستجو بتوانند در میان حجم عظیمی از وبسایتها شما را در کمترین زمان ممکن و به راحتی پیدا کرده و بیشترین حجم بازدید را برای سایت شما به ارمغان بیاورند. اما چگونه باید به این هدف دست یافت؟
نقشه یکی از مهمترین اختراعات انسان است که کمک کند به طور هدفمندی به مسیرش ادامه دهد. نقشهی سایت هم تقریباً همین کاربرد را دارد؛ به گونهای که موتورهای جستجو توسط آن میتوانند سایتهای مرتبط با محتوای خواسته شده را در میان خرواری از وبسایتها پیدا کرده و در عرض چند ثانیه در اختیار شما قرار دهند.
نقشه سایتی که از سایت خود تهیه میکنید تمام اطلاعات ضروری و مهم از قبیل عنوان ویدئو، توضیحات مربوط به آن، مدت زمان ویدئو و … را به طور شفافی در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهد که در نتیجهی آن رتبهی سایت شما به مقدار چشم گیری افزایش پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: روش ساخت نقشه سایت (sitemap) و ثبت آن در گوگل
تیزر تبلیغاتی بسازید
راههای زیادی برای ارائهی یک ویدئو وجود دارد که گاهی میتواند طول عمر و میزان دسترسی کاربران به آن را گسترش دهد. برای مثال ممکن است ویدئویی ۱۰ دقیقهای برای وبسایت خود طراحی کرده باشید و بخواهید رتبهی آن را ارتقا داده تا ترافیک بیشتری به سایت خود روانه کنید.
شما میتوانید به جای اینکه وبسایت خود را به سادگی تبلیغ کنید (که به هر حال باید این کار را انجام دهید)، پیش نمایشی از ویدئوی خود را روی صفحه اینستاگرام یا فیسبوک خود قرار داده تا کاربران را برای دیدن جزئیات بیشتر به سایتتان دعوت کنید.
همچنین میتوانید از اینفوگرافیک، اسلاید شو و یا ویدئوهای کوتاهتر جهت معرفی ویدئوی اصلی خود استفاده کنید. این کار میتواند روشی مناسب و جذاب برای تبلیغ محتوا و دستیابی به جامعه آماری بیشتر باشد.
صمیمانه فرصتی برای اشتراکگذاری فراهم کنید
اگر کاربران علاقمند اند که ویدئوی شما را در صفحهی خود به اشتراک بگذارند، به این معنی است که در کار خود موفق بودهاید و توانستهاید رضایت آنها را به خود جلب کنید. این در حقیقت برگ برندهای است که میتواند به افزایش رتبهی شما در میان نتایج موتورهای جستجو منجر شود.
بنابراین اجازهی به اشتراکگذاری ویدئویتان را به کاربرانتان بدهید و شک نکنید که این کار میتواند در کنار سئوی سایت برای رسیدن به رتبههای بالاتر کمکحالتان باشد.
ارتباطات اجتماعی را دست کم نگیرید
تا جایی که میتوانید محتوای خود را از طریق کانالها و راههای ارتباطی مرتبط با حوزه فعالیتتان تبلیغ کنید و از این کار واهمه نداشته باشید؛ زیرا این روش صرف نظر از این که میتواند یکی از بهترین راههای جذب مخاطب باشد، به بیشتر شدن حجم ترافیک و در نتیجه بالارفتن رتبه سایت کمک شایانی میکند.
بیشتر بخوانید: بازاریابی و برندینگ در استوری اینستاگرام
حتی از طریق ارتباطاتی که به طور روزمره در فضای حقیقی یا مجازی با دیگران دارید میتوانید وبسایت خود را تبلیغ کنید. این نکته را همیشه در ذهن داشته باشید که هیچ تبلیغی نمیتواند بر قدرت ارتباطات اجتماعی غلبه کند.
کلام آخر
روشهای متعددی برای بهینهسازی یک وبسایت به منظور کمک به موتورهای جستجو و در نتیجه ارتقاء رتبه سایت وجود دارد اما این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که دستیابی به این اهداف و نتایج در وهلهی اول به کیفیت محتوای تولیدی بستگی دارد.
در حقیقت این جذابیت و کارآمدی محتوای شماست که مخاطب را از سراسر دنیای اینترنت و کسب و کار اینترنتی به سمت خود میکشد؛ و شما با بهینه سازی مطالب وبسایت خود میتوانید از دیده شدن مطالب و ارتقای رتبه وبسایت خود اطمینان حاصل کنید.
پس هر زمان که یک محتوای کامل از لحاظ کمی و کیفی تولید گردید، آن موقع بهترین زمان برای به کارگیری ترفندهایی است که به آنها اشاره کردیم.
منبع: kavimo.com – websima.com
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.