رسوایی فیسبوک؛ زاکربرگ در راه کنگره آمریکا
ماجرای رسوایی فیسبوک
رسوایی فیسبوک پس از آن روی داد که مشخص شد شرکتی به نام «Global Science Research» با دسترسی به پروفایل ۸۷ میلیون کاربر فیسبوک، اطلاعات شخصی کاربران را در قالب داده و بدون جلب رضایت آنها، در اختیار شرکت «کمبریج آنالیتیکا» قرار داده است.
شرکت خصوصی کمبریج آنالیتیکا نیز که در زمینه پردازش دادهها برای انتخابات فعال است، از این دادهها با هدف تبلیغ برای کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ استفاده کرده است.
مشکل از آن زمان گریبانگیر فیسبوک شد که مشخص گردید فیسبوک از این موضوع مطلع بوده اما نسبت به آن واکنشی نشان نداده است.
کمبریج آنالیتیکا که در سال ۲۰۱۶ میلادی به کمک یک پرسشنامه به این اطلاعات دسترسی پیدا کرده بود. کاربران، اپلیکیشن این پرسشنامه را دانلود کرده و سپس به کمک حساب کاربری خود در فیسبوک میتوانستند به آن وارد شوند.
دادههایی که به این ترتیب جمع آوری شده بود، به این شرکت مشاوره امکان داد تا به اطلاعات شهروندان آمریکا دسترسی یابد و هر کاربر را متناسب با ویژگیهای شخصیتی آنها، با تبلیغات سیاسیِ مناسب هدف قرار دهد.
فیسبوک اعلام کرد که احتمالا اطلاعات شخصی بیش از ۸۷ میلیون کاربر این شبکۀ اجتماعی در اختیار شرکت مشاورۀ کمبریج آنالیتیکا قرار گرفته است.
این خبر توسط مایک شروپفر، مدیر فناوری فیسبوک منتشر شد. او اعلام کرد: «معتقدیم که احتمالا اطلاعات فیسبوکی بیش از ۸۷ میلیون نفر -عمدتا در آمریکا- با کمبریج آنالیتیکا به اشتراک گذاشته شده است.»
این اولین بار است که فیسبوک بطور عمومی دربارۀ شمار افرادی که از این رسوایی متاثر شدهاند سخن میگوید؛
پیش از این رسانهها تخمین میزدند که احتمالا اطلاعات شخصی ۵۰ میلیون کاربر به این شرکت واگذار شده باشد.
شبکۀ اجتماعی فیسبوک با ۲.۱۳ میلیارد کاربر اعلام کرده است که از روز دوشنبه ۹ آوریل اطلاع رسانی به کاربرانی که اطلاعاتشان در اختیار کمبریج آنالیتیکا قرار گرفته را آغاز کرده است.
افزایش انتقادات از این شبکۀ اجتماعی به دلیل کوتاهی در حفظ اطلاعات شخصی کاربران تا به آنجا رسید که بریان آکتون از بنیانگذاران اپلیکیشن پیامرسان واتسآپ نیز با پیوستن به هشتگ #DeleteFacebook خواستار حذف فیسبوک شد.
علاوه بر شکل گیری ترند «#DeleteFacebook» در توییتر، بسیاری از وبسایتها نیز به انتشار اطلاعات و راهنماییهایی پرداختند تا بتوان برای همیشه و بطور دائمی صفحۀ شخصی خود در فیسبوک را حذف کرد.
پس از مدت هاانتقاد، مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک عازم واشنگتن دی سی می شود تا به پرسش های اعضای کلیدی کنگره آمریکا در مورد مسائلی پاسخ دهد که این اواخر حریم خصوصی کاربران این شبکه اجتماعی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
حالا اما به لطف متن شهادت نامه زاکربرگ که کمیته بازرگانی و انرژی آمریکا از اظهارات احتمالی وی پیش از جلسه رسمی این کمیته در روز چهارشنبه منتشر کرده تا حدودی می دانیم که این مدیرعامل جوان قرار است فردا در کنگره آمریکا در دفاع از خود چه بگوید.
شهادت نامه زاکربرگ در کنگره:
در متن شهادت نامه زاکربرگ آمده است:
فیسبوک شرکتی ایده آل گرا و مثبت نگر است. ما [نیز به همین خاطر] تمام تلاشمان را به کار گرفتیم تا روی تمامی برآیندهای مثبت متصل کردن مردم دنیا به یکدیگر کار کنیم.
اما حالا روشن شده که تلاش ما برای پیشگیری از سوء استفاده غیر از این ابزارها کافی نبوده است.
زاکربرگ در روزهای اخیر تمام تمرکز خود را روی عذرخواهی از کاربرانش قرار داده تا به نحوی از آنها دلجویی کند و شهادت نامه ۲۸۰۰ کلمه ای که وی برای توضیح این اتفاقات منتشر کرده نیز در همین رابطه تدوین شده است.
در همین راستا نیز زاکربرگ جوان شخصا تمامی بررسی های انجام شده روی فیسبوک یا آپدیت های ارائه شده برای آن در هفته های اخیر را مورد بازنگری قرار داده تا از بروز مجدد رسوایی های مشابه پیشگیری کند.
در ادامه این شهادت نامه می خوانیم:
اولویت اصلی من همواره ارتباط دادن مردم به یکدیگر، ایجاد جوامع کاربری و نزدیک کردن مردم در اقصی نقاط دنیا به یکدیگر بوده است.
شرکت های تبلیغاتی و توسعه دهندگان تا زمانی که سکان هدایت فیسبوک در دستان من باشد هیچگاه این اولویت را زیر پا نمی گذارند.
با این حال اما به نظر می رسد که صرفا متصل کردن مردم به یکدیگر کافی نیست و ما باید مطمئن شویم که این ارتباطات مثبت هستند.
ما باید مطمئن شویم که مردم از این امکان برای آسیب زدن به دیگران یا نشر اکاذیب استفاده نمی کنند.
واگذاری کنترل ارتباطات به مردم نیز کافی نیست و ما باید مطمئن شویم توسعه دهندگان دست اندرکار نیز از آن اطلاعات حفاظت می کنند.
مداخله روسیه در انتخابات آمریکا
بخش هایی از این شهادت نامه نیز به مداخله روسیه در انتخابات آمریکا با کمک فیسبوک مربوط می شود.
او در اظهاراتش آورده است:
ما در تشخیص و واکنش به مداخله روسیه بسیار کند عمل کردیم و حالا با تمام توان کار می کنیم تا بهتر شویم.
پیچیدگی مدیریت این تهدیدات نیز مرتبا در حال افزایش است و ما نیز به همین نسبت خود را بهبود می دهیم.
ما همچنان به همکاری به دولت ادامه میدهیم تا درک بهتری از مداخله روسیه پیدا کنیم.
در ادامه نیز زاکربرگ به تبیین آنچه رخ داده و همچنین راهکارهای فیسبوک برای پیشگیری از وقوع دوباره این ماجرا پرداخته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.