رپرتاژ آگهی چیست و چگونه به برندسازی کمک می کند؟
سرفصل محتوا
معنی رپرتاژ آگهی :
رپرتاژ آگهی (Advertorial) به شکلی از آگهی گفته میشود که در قالب گزارش ارائه شود.
بطوریکه ، مخاطبان رسانهای تصور کنند که یک گزارش بی طرفه به آنها ارائه میشود، در حالی که آنچه آنها میبینند، میشنوند و میخوانند، در واقع تلاشی سازمان یافته برای تقویت جنبههای ذهنی یک محصول یا خدمت در ذهن آنها است.
در ایران معنی رپرتاژ آگهی متفاوت است ؛ در رپرتاژ آگهی سایتهای ایرانی عموماً وبسایت یا اپلیکیشن آنلاین به دیگران معرفی میشود ، که معمولاً با گرفتن بک لینک و بهبود سئو سایت همراه است. این مفهوم در وبسایتهای خارج از ایران با عنوان Review شناخته میشود.
رپرتاژ آگهی یک قالب و شکل چاپی بخصوص است که یک شرکت برای بازاریابی و انتقال پیام برند و محصولات خودش بهصورت بیطرف برای آن هزینه میکند.
مدیر تبلیغات به مجله، روزنامه یا وب سایت برای فضای موردنیاز جهت ارائه محتوای متن محور به مخاطب موردنظر نهایی هزینهای را پرداخت میکند.
رپرتاژ آگهی بیشتر از هر چیز برای محصولات و خدماتی مناسب است که در آنها اطلاعات بیشتر و بهتر موجب فروش محصول نسبت به استفاده از تصاویر میشود.
چرا مدیران تبلیغات رپرتاژ آگهی را نسبت به آگهی معمولی ترجیع میدهند :
یکی از دلایلی که برخی از مدیران تبلیغاتی استفاده از رپرتاژ آگهی را نسبت به آگهی معمولی ترجیع میدهند اعتبار آنها در بین مخاطبین است.
رپرتاژ آگهی اغلب توسط هرگونه محتوای دیگری در داخل یک رسانه توسط مخاطب خوانده میشود.
بنابراین هرقدر علاقه و هیجان بیشتری از طریق آن در مخاطب ایجاد شود، میزان تأثیرگذاری آنهم افزایش پیدا میکند.
مردم اغلب آگهیهای دیگری که دارای تصویر و عکس هستند را بیشتر در جهت یک تبلیغ میدانند و ارزش آن چنانی برای آن قائل نمیشوند.
تشخیص دادن رپرتاژ آگهی در خیلی از موارد از دیگر محتوای عادی درجشده در رسانهها و وبسایت ها راحت نیست و خیلی از مخاطبین آن را بهاشتباه میگیرند.
هرچند که بر اساس برخی از قوانین خاص وابسته به برخی از رسانه و … در زمان درج رپرتاژ آگهی حتما باید در قسمت بالای آن اشاره به رپرتاژ آگهی بودن آن انجام شود تا تمایزی بین آن با دیگر محتوا وبسایت ها وجود داشته باشد.
رپرتاژ آگهی ؛ معاملهای سه سر سود برای خواننده، آگهیدهنده و ناشر
خریدارانِ بالقوه تبلیغات را به چشمِ «اخبار قابل استفاده» نگاه میکنند که اطلاعات لازم را برای تصمیمگیری آگاهانه در خصوص خرید هر آنچه به آن نیاز دارند، برایشان مهیا میکند.
یک رپرتاژ آگهی که بهخوبی نگاشته شده باشد، این اطلاعات را در قالبی جالبتوجه و گیراتر از تبلیغات معمولی ارائه میدهد.
آگهیدهنده ها با استفاده از رپرتاژ آگهی چهره ای به کسبوکارشان میبخشند و خود را نسبت به رقبایشان متمایز میکنند.
انسان موجودی اجتماعی است؛ ترجیح ما این است که به جای سروکار داشتن با یک شرکت با انسانهای دیگر تعامل کنیم.
رپرتاژ آگهی این فرصت را به هر کسبوکار میدهد تا با معرفی نیروی انسانیاش و روایت داستان کسبوکار خود امکان چنین تعاملی را فراهم کند.
ساختارِ روایی رپرتاژ آگهی همچنین، پیام صاحبان صنایع و کسبوکارها را برای مردم بهیادماندنیتر میکند.
وقتی مردم خود را بهعنوان بخشی از داستان روایتشده میبینند، اطلاعات را کاملتر و به مدت طولانیتری بهیاد میآورند.
داستانها اطلاعات را به جالبترین و بهیادماندنیترین شیوهی ممکن نقل میکنند.
داستانها نهتنها به مردم کمک میکنند کسبوکارها را بهتر بهخاطر بسپارند بلکه آنها را برای اقدام به خرید ترغیب میکنند.
هنگامی که اطلاعات یا ایدهای در قالب داستان ارائه شود، افراد را سریعتر و با تأثیر بیشتری متقاعد میکند.
استفاده از رپرتاژ آگهی برای بیان متقاعدکنندهتر و بهیادماندنیتر پیام کسبوکارها، به صاحبان آن اجازه میدهد تا در بین رقبا قد علم کنند.
مردم محتوای انتشار یافته به شکل چاپی را قابلاعتمادتر از محتوای سایر رسانهها مییابند. آگهیدهندگان میتوانند از این اعتماد برای ارتقای نظر مردم دربارهی کسبوکارشان استفاده کنند.
مردم رپرتاژ آگهی چاپ شده در روزنامه را به چشم محتوایی قابل اعتماد نگاه میکنند.
این نکته مخصوصا برای کسبوکارهای خدماتی یا تازه تأسیستری مهم است که، برای جذب مشتریانِ محتاط، نیاز دارند وجههی خوبی از خود بسازند.
برای مثال، در روزنامهای ، هر هفته بخشی با عنوان “سؤال از کارشناسان” منتشر میشود که در آن پزشکان، دندانپزشکان، مشاوران اقتصادی و دیگر متخصصین میتوانند با پاسخ دادن به سؤالات مردم جنبهی خاصی از کارشان را برای آنها شرح بدهند.
آن دسته از صاحبان مشاغل که کالا یا خدماتی عرضه میکنند که نسبت به کالا یا خدمات مشابه قیمت بالاتری دارد، میتوانند از رپرتاژ آگهی برای نشان دادن ارزش کالا و خدماتشان استفاده کنند.
رپورتاژ آگهی همچنین برای صاحبان نشریات مزایای چشمگیری بههمراه دارد.
بدیهیترین مزیت آن هزینهی تبلیغاتی است که به نشریه پرداخت میشود که میتوان از آن برای توسعهی محتوا و افزایش درآمد استفاده کرد.
مضاف بر افزایش درآمد، رپورتاژ آگهی شمار خوانندگان را هم افزایش میدهد.
همانطور که اشاره شد، خوانندگان از رپورتاژ آگهی لذت میبرند، پس گنجاندن رپرتاژ آگهی در نشریه، ارزش آن را برای مخاطبین افزایش میدهد.
یک رپورتاژ آگهی با طراحی مناسب، که از عکس یا اثر هنری استفاده کرده باشد، به جاذبهی بصری نشریه اضافه میکند و یکنواختی صفحات تبلیغی آن را میزداید.
علاوه بر این فهمیدهام که رپرتاژآگهیها حس وفاداری را در مشتریانی که در نشریهی شما آگهی دادهاند، برمیانگیزند.
آنها از دیدن مقالات چاپشده در مورد کسبوکارشان خوشحال میشوند.
دادن شانس خرید رپورتاژ آگهی به آنها روابط شما را با مشتریانتان محکم میکند.
رپرتاژ آگهیها خوانندگان را به خود جلب میکنند، به کرات اتفاق میافتد که هنگام خرید به آنها اشاره میکنند: «در مورد کسبوکارتان در روزنامه خواندهام»؛ و این ارزش نشر شما را ثابت میکند.
چگونه یک رپورتاژ آگهی مؤثر بنویسیم؟
مشکلِ اضافه کردن رپورتاژ آگهی به ترکیبِ محصولِ نهایی، زمانبر بودن ساخت و نگارش آن است.
محول کردن این کار به خود مشتریان احتمال خرید آنها را کاهش میدهد.
حتی اگر صاحبان کسبوکار از تسلط کافی در نگارش برخوردار باشند، گرایش آنها به سمت استفاده از اصطلاحات بیش از حد تخصصی و نوشتن از چیزهایی است که بیشتر برای خودشان مهم است تا خوانندگان.
برای نوشتن متن رپورتاژ آگهی با فروشندههای خودتان، کارمندان دفتری و کارکنان تولیدیتان صحبت کنید، ممکن است در میان آنها فردی لایق و علاقهمند به نگارش متن پیدا کنید. گزینهی دیگر شما استخدام یک نویسندهی آزادکار (فریلنس) است.
رپرتاژ آگهیها تبلیغات معمولی نیستند، رپرتاژ آگهیها داستاناند. آنها نباید به سادگی مواردی را تکرار کنند که در تبلیغات به آن اشاره شده است.
نکات مهم در رابطه با نگارش رپرتاژ آگهی:
- سعی نکنید به تمام داستان مشتریانتان بپردازید. تمرکز خود را بر یک جنبهی جالبتوجه از کسبوکارشان بگذارید؛ مثلا: چطور شروع به کار کردند، جایزهی مهمی که برنده شدهاند، خدمات جدیدی که ارائه میدهند.
- چهرهای برای کسبوکارها ایجاد کنید. داستانهایی که دربارهی اشخاص باشد، گیراتر از داستانهایی است که دربارهی تشکیلات و سازمانها باشند. به داستانهایی دربارهی صاحبان آن مشاغل بپردازید، دربارهی خانوادشان، کارکنانشان و مشتریانشان. سعی کنید تصاویری از کسانی که دربارهی آنها مینویسید به متن اضافه کنید.
- دربارهی چیزهایی بنویسید که برای خوانندهها جالب باشد. مقالاتی دربارهی اینکه چطور کسبوکارها به مشتریانشان کمک کردهاند تا کارشان را بهطور خاصی خوب انجام بدهند. این روش یکی از بهترین ساختارها برای ارائهی تصدیق مشتریان است.
- رپورتاژ آگهی را گیرا و جذاب بنویسید. از زبان ساده و محاورهای استفاده کنید و از کاربرد جملات و پاراگرافهای طولانی بپرهیزید.
- از تیترهای قدرتمند استفاده کنید و مطمئن شوید برای هر عکس توضیحاتی نوشتهاید. تحقیقات نشان میدهند حتی افرادی که مقالات را نمیخوانند، سرتیترها و توضیحات عکسها را مطالعه میکنند.
در آخر لازم به ذکر است که استفاده از رپرتاژ آگهی، اهرمی فوقالعاده برای افزایش آگاهی مشتریان از محصولات و خدمات و کسب درآمد است.
برگرفته از: ویکی پدیا ، paperchain و chetor
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه
بدین