نکات سئو در طراحی مجدد سایت (بازطراحی سایت)
طراحی مجدد سایت یا انتقال وبسایت به سیستم مدیریت جدید، کاری سخت و طاقتفرسا است و به برنامهریزی دقیق نیاز دارد. اگر وبسایت از سئو خوب و مناسبی برخوردار نباشد، کار سختتر هم میشود، اما زمانی که هر چیزی سر جای خود باشد و پروسه بهدرستی طی شود، بدون هیچ نگرانی میتوانید وبسایتتان را انتقال دهید و یا آن را دوباره طراحی کنید. در این مطلب نکات سئو در طراحی مجدد سایت را می گوییم.
نداشتن سئو مناسب و توجه نکردن به اصول انتقال سایت، ممکن است فاجعهای بزرگ را به بار بیاورد.
در این مطلب به بررسی نکات ضروری قبل از انتقال سایت، در حین راهاندازی و پس از راهاندازی پرداختهایم. با رعایت اصول ذکرشده، میزان ریسک سئو و بارگذاری جدید وبسایت کاهش پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: آیا سایت شما از لحاظ سئو نیاز به طراحی مجدد دارد؟
سرفصل محتوا
- قبل از انتقال :
- ۱٫ اهداف و برنامه پروژه
- ۲٫ محتوا و ساختار اطلاعات
- ۳٫ بهینهسازی داخلی وبسایت
- ۴٫ ریدایرکت ها
- ۵٫ لینک از سایت های دیگر به سایت خود را کنترل نمایید
- ۶٫ ایجاد محدودیت برای صفحات خود
- ۷٫ حساب کاربری گوگل وبمستر
- راهاندازی:
- ۱٫ سئو را در زمان طراحی مجدد و انتقال فراموش ننماید
- ۲٫ می توانید از سیستم های مدیریت محتوا استفاده نمایید
- پس از راهاندازی:
- ۱٫ ریدایرکت ها را بررسی کنید
- ۲٫ بررسی نسخه لایو
- ۳٫ اعتبار سنجی عملکرد و کد
- ۴٫ ارائه نقشههای XML وبسایت
- ۵٫ نظارت
- ۶٫ پیگیری سئو
- کلام آخر
قبل از انتقال :
۱٫ اهداف و برنامه پروژه
بدون شک، برای طراحی مجدد وبسایت خود و یا انتقال وبسایت به سیستم محتوای جدید، دلایل قانعکنندهای دارید که شاید شبیه به یکی از دلایل زیر باشد:
- برای استفاده تجاری از وبسایت
- بهبود تجربه کاربری
- ابتکارهای بازاریابی
- بهروزرسانی و بهبود سئو
قبل از انتقال باید هدف مشخصی و دلیل قانعکنندهای داشته باشید.
پس از مشخص کردن هدف، باید به سراغ بررسی پتانسیلهای موجود بروید. باید اطمینان حاصل کرد که وبسایت تمام قابلیتها و ویژگیهای لازم برای انتقال و یا طراحی دوباره را دارد.
بیشتر وبسایتها به دنبال یک طرح خاص و روش جدید هستند، مسئولیت طراحی پروژه جدید بر عهده شخص خاصی نیست، طراحی و یا انتقال وبسایت می تواند توسط یک فریلنسر انجام شود و یا گروهی از افراد شامل مدیر پروژه، مسئول تولید و یا مسئول بخش IT تشکیل شوند و این پروسه بهصورت گروهی طی شود.
بیشتر بخوانید: فریلنسر Freelancer یا آزادکار کیست؟چگونه خود را به عنوان فریلنسر معرفی نماییم؟
پروژه در صورتی موفق میشود که مراحل سئو بهدرستی انجام شود و عواملی نظیر زمانبندی، چکلیست کارهای در حال انجام و انجامشده و کیفیت برنامه بررسی شود. باید توجه داشت که مراحل بهدرستی و با دقت انجام شود تا در هیچ بخشی با مشکل مواجه نشوید.
۲٫ محتوا و ساختار اطلاعات
موضوع کلی وبسایت و موضوع مطالب زیرمجموعه در موفقیت سئو تأثیر مستقیم دارد. قدم اول در تهیه محتوای خوب، نحوه دستهبندی آنها است. در طراحی مجدد یا انتقال وبسایت باید به تغییرات ساختار محتوا، نقشههای سایت و برنامه تولید محتوا توجه داشته باشید.
اولین مسئلهای که باید به آن رسیدگی کرد، صفحات حاوی مطالب مهم است. باید مطمئن شوید که اصول سئو این صفحات بهدرستی رعایت شده است و صفحه بدون هیچ مشکلی منتقل میشود. ارزش برخی از صفحات به سئو آنها است، پس در نظر داشتن این مسئله در برخی موارد حیاتی است.
بیشتر بخوانید: تکنیکهای ارتقاء سئو محتوای سایت
با نقشه وبسایت کنونی خود کارکنید و در مراحل کار در نظر داشته باشید که نقشه وبسایت در حال حاضر چه چیزهایی کم دارد و برای نقشه جدید باید چه قابلیتهایی را اضافه کرد. با استفاده از این روش پلههای بعدی انتقال سئو هم بهراحتی انجام میشود.
برای پیدا کردن تمام صفحات وبسایت، استفاده از خزندههایی مثل Screaming Frog یا DeepCrawl پیشنهاد میشود.
۳٫ بهینهسازی داخلی وبسایت
در مرحله بعدی، باید کمی عمیقتر به مسئله نگاه کنیم، اهمیت ارتباط محتوا باهدف جستجوگر، یکی از اصلیترین نشانههای سئو خوب است. اگر بدانید که قرار است در محتوا و ساختار جدید چه مسائلی را بیان کنید و چه تغییراتی اعمال شود، بهراحتی میتوانید از عناصر مختلف یا متن خود محافظت کرده و آنها را به درستترین شکل ممکن بهینهسازی کنید.
بهینهسازی صفحه وبسایت با کمک عناصری مثل عنوان ULR صفحه، توضیحات متا، بدنه متن، کپی و…صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید: متا تگ چیست؟ روش استفاده از آن در سئو سایت
میزان تغییر ساختار محتوا و نقشه سایت، به تمرکز شما بر روی ارتباط محتوا و جستجوی کاربران وابسته است، اگر میخواهید هیچ محتوایی از دست نرود، کارتان بسیار سخت خواهد بود.
پس از بهینهسازی کدهای اجراشده، ممکن است وبسایت بلافاصله قابلاستفاده باشد و یا ممکن است کاربر مجبور باشد منتظر بماند تا وبسایت مراحل بعد از راهاندازی را طی کند.
۴٫ ریدایرکت ها
یکی از اولین کارها برای آزمایش تجربه کاربری، مطمئن شدن از نقشه وبسایت و نبودن ULR صفحات سایت در لیست ریدایرکت ۳۰۱ اشتباه است. باید به این موضوع توجه داشت تا وبسایت بر روی ریدایرکت اشتباه طراحی نشود. هیچ کارفرما و بازاریابی دوست ندارد که پس از انتقال، کاربر با خطای ۴۰۴ مواجه شود.
اگر محتوایتان از ایندکس خارج شود و یا بهاصطلاح سایت شما ایندکس نشود، گوگل صفحه وبسایت را حذف میکند. هیچکس نمیخواهد که وبسایتش دچار چنین مشکلی شود.
محتوای هر صفحهای از سایت که بهاشتباه index شود و با ۴۰۴ Error روبهرو شود، از بین میرود.
بیشتر بخوانید: خطای ۴۰۴ چیست ؟ رفع و تاثیر آن بر سئو
پس مهمترین کار پس از مراحل ذکرشده، اطمینان حاصل کردن از لینک تمام صفحات است، باید مطمئن شد که تمام صفحات بهدرستی منتقلشدهاند. اگر از مسیر راهنمایی لینک مطمئن نیستید، بهتر است تا یک صفحه با ULR جدید بسازید.
اگر وبسایت بزرگی دارید و قصد دارید تا آن را انتقال داده یا دوباره طراحی، این بخش از کار را جدی بگیرید.
از خزندهها کمک بگیرید تا مشخص شود که تمام ULR ها نیاز بهدرستی راهنمایی شوند. استفاده از ابزارهایی مثل کنسول جستجوی گوگل و ابزار وبمستری بینگ، کار را راحتتر از قبل میکند و بهراحتی میتوانید متوجه شوید که کدامیک از صفحات راهنمایی نشدهاند.
پس از پیدا کردن صفحات و راهنمایی کردن آنها، باید از اجراشدن صفحات در سطح سرور و افزونهها یا پلاگین ها مطمئن شوید، گذراندن این مرحله قبل از اجرای سایت، ضروری است.
در این بخش بهکرات به اهمیت راهنمایی درست صفحات، اشاره کردیم، جالب است بدانید که عدم برنامهریزی برای راهنمایی درست صفحات مشکلی است که در بسیاری از انتقالها دیده میشود.
برای زودتر به هدف رسیدن و کم کردن کارها بعد از راهاندازی وبسایت، باید به بخش هدایت وبسایت یا ریدایرکت توجه کنید.
بیشتر بخوانید: ریدایرکت redirection در سئو چیست؟
حساسیت به خرج دادن در راهنمایی صفحات، بسیار بهجا است، اگر این مرحله جدی گرفته نشود و کاربران با صفحه ارور ۴۰۴ مواجه شوند، کار شما چندین برابر میشود درست کردن این مشکل پس از راهاندازی سایت، کار سختی و زمان بری است.
ممکن است بگویید راههای آسانی برای پیدا کردن ULR های قدیمی و جایگزینی آنها وجود دارد، ولی وقت شما بازنمیگردد و با انتخاب کردن روش دوم در هدایت لینکها، وقت زیادی هدر میرود.
۵٫ لینک از سایت های دیگر به سایت خود را کنترل نمایید
لینک از سایت های دیگر به سایت شما نقش بسیار مهمی در سئو سایت دارند. و در صورتی که آدرس یک صفحه را تغییر دهید اثر رنکی که لینک آن سایت به سایت شما می دهد را از دست خواهید داد.
بهتر است قبل از هر کاری لینک های داده شده به سایت خود را در سایت های دیگر بیابید. سپس لینک های قبلی را توسط انتقال صفحه ۳۰۱ به صفحه جدید منتقل نمایید.
یافتن لینک سایت خود در سایت های دیگر را می توانید از طریق http://www.opensiteexplorer.org/ ، http://www.majesticseo.com/ و همچنین ابزار http://www.google.com/webmasters/toolsانجام دهید.
۶٫ ایجاد محدودیت برای صفحات خود
اطمینان حاصل کنید قبل از اینکه سایت خود را بر روی سرور آپلود کنید ، صفحاتی که قصد ندارد گوگل انها را پیمایش و یا اسکن کند ، اعلام کنید .
برای انجام این کار از یک فایل متنی به نام Robots.txt استفاده می کنند ، در ضمن در استفاده از متاتگ robots هر صفحه نیز دقت لازم را داشته باشید ، یا به عبارتی دیگر ممکن است که شما صفحه را نخواهید که گوگل آن را پیمایش کند ، در این صورت با متا تگ robots آن صفحه را noindex,nofollow کنید.
بیشتر بخوانید: فایل Robots.txt چیست؟
بیشتر بخوانید: لینک نوفالو (nofollow) چیست؟
۷٫ حساب کاربری گوگل وبمستر
شما می بایست در سایت http://www.google.com/webmasters/tools عضو شده و سایت خود را ثبت نمایید. این سایت پس از ثبت سایت و گذشت مدت زمانی اطلاعات جالبی را در مورد سایت در اختیار شما قرار می دهد.
پیشنهاد می نمایم این کار را حتما قبل از طراحی مجدد سایت انجام دهید و با تمامی منوهای آن آشنا شوید. توسط این سایت می توانید خطاهای مربوط به صفحات سایت خود را مشاهده نمایید و آن ها را رفع عیب نمایید.
این سایت همچنین دارای ابزارهای است که به گوگل اطلاع دهید سایت شما تغییر نموده است و سایت شما را مجددا ایندکس نماید. همچنین می توانید تغییر آدرس های خود را به گوگل اطلاع دهید.
بیشتر بخوانید: آموزش گوگل وبمستر
راهاندازی:
حالا زمان راهاندازی فرارسیدهاست، باید تمام گزینههای چکلیستتان را بررسی کنید و گزینههای لازم برای بهتر کردن کیفیت وبسایت را اضافه کنید. از باز شدن تمام صفحات اطمینان حاصل کنید، حتی اگر یک صفحه بهدرستی بارگذاری نمیشود و به آدرس درستی هدایت نشده است، وبسایتتان را راهاندازی نکنید.
برطرف کردن مشکلات قبل از عرضه وبسایت، بهمراتب راحتتر از برطرف کردن آنها پس از راهاندازی است.
۱٫ سئو را در زمان طراحی مجدد و انتقال فراموش ننماید
بهینه سازی ها برای سایت فعلی و صفحات آن را انجام دهید. نقاط ضعف آن را در طراحی جدید خود اعمال نمایید. شما می توانید مطالبی را که قبلا با کیفیت پایین تر نوشته شده اند را بهینه سازی نمایید.
هیچ وقت آنالیز کلمات کلیدی را فراموش ننمایید. با این کار رنک صفحات سایت شما و در نهایت رنک سایت شما ارتقاء می یابد.
بیشتر بخوانید: چک لیست بررسی سئو سایت
۲٫ می توانید از سیستم های مدیریت محتوا استفاده نمایید
سیستم های مدیریت محتوا این امکان را به شما می دهند که سایت خود را به طور مدارم به روز رسانی نماید و همچنین اشتباهات معمول سئو موجود در سایت ها معمولا در این سیستم های مدیریت محتوا برطرف شده و می توانید به راحتی بر توسعه سایت تمرکز نمایید.
این سیستم های مدیریت محتوا همچنین معمولا آموزش انتقال از سایت قبلی را به مدیریت محتوای جدید دارند و با انجام آن موارد می توانید مطمئن شوید که سایت شما از نظر سئو دچار مشکل نمی شود. وردپرس یکی از بهترین CMS هاست.
بیشتر بخوانید: آشنایی با وردپرس و ویژگی های آن
پس از راهاندازی:
۱٫ ریدایرکت ها را بررسی کنید
اولین کار پس از راهاندازی وبسایت، بررسی کردن فایل ریدایرکت ها، نقشه قدیمی سایت و خزنده قدیمی برای مطمئن شدن از راهنمایی درست صفحات است. اگر صفحهای را بهدرستی هدایت نکردهاید و یا با ارور ۴۰۴ مواجه شدید، حالا زمان درست کردن آن است.
برای شناخت بهتر ULR های قدیمی و یا هدایت نشده، از بررسی نقطهای استفاده کنید و بررسی عمیقتری داشته باشید.
۲٫ بررسی نسخه لایو
پس از بررسی ریدایرکت ها، باید مطمئن شد که تمام محتوای صفحه بهینهسازی شده باشد و بهدرستی از نسخه قدیمی به نسخه جدید منتقل شود. باید نسخه لایو وبسایت بررسی شود.
اگر وبسایت، محتوای پویا زیادی دارد، این مرحله میتواند بهعنوان یکی از مهمترین مراحل به شمار رود. اگر اطلاعاتی ازدسترفته باشد و یا لینکی بهدرستی هدایت نشده باشد، در این بخش مشخص میشود.
بهعنوانمثال اگر تمام تگهای عناوین را در مرحله اولیه بهینهسازی کرده باشید، ممکن است اطلاعات در دیتابیس بهدرستی وارد نشده باشد، باید عناوین را بررسی کرده تا محتوای تکراری در وبسایت وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: محتوای تکراری چیست؟
۳٫ اعتبار سنجی عملکرد و کد
وبسایت داینامیک و پویا، شبیه به وبسایت استاتیک عمل نمیکند. باید صفحه اصلی وبسایت و عناصر را در نسخه موبایل، آزمایش کرد و از موبایل فرندلی بودن سایت اطمینان حاصل کرد.
از ابزارهای آزمایش سرعت وبسایت برای پیدا کردن نقاطی از سایت که نیاز به بهینهسازی دارند، استفاده کنید. عوامل زیادی مثل سرورها، میزبانی وب و عوامل مؤثر در بارگذاری در اجرای وبسایت تأثیر دارند و بعد از اجرا باید این نکات در نظر گرفته شود.
از Schema Markup در وبسایتتان استفاده کنید. ابزارهای اعتبار سنجی به انتقال هرچه بهتر و مطمئنتر وبسایت کمک میکنند، با استفاده از این ابزارها میتوانید از عملکرد عناصر در نسخه لایو و استیجینگ و موتورهای جستجو مطمئن شوید.
۴٫ ارائه نقشههای XML وبسایت
پس از بررسی ریدایرکت ها و اصول سئو، وقت آن است که نقشه XML وبسایت خود را ارسال کنید. مطمئن شوید که نقشه پویا سایت شامل تمام ULR های مقصد است. اگر از نقشه پویا استفاده میکنید، یک XML جدید بسازید، آن را بررسی کرده و سپس آن را ایجاد کنید.
از جدید بودن فایلهای نقشه XML، اطمینان حاصل کنید.ULR های جدید، به صفحه ارور ۴۰۴ آدرس دادهشدهاند، باید آنها را درست هدایت کرده تا عملکرد خوبی داشته باشند.
بیشتر بخوانید: روش ساخت نقشه سایت (sitemap) و ثبت آن در گوگل
۵٫ نظارت
انتقال وبسایت و طراحی دوباره آن کار بسیار سختی است ولی پس از اجرای کار، بازدید از وبسایت جدید، خستگیتان را درمیکند. کار تمام نشده است، پس از اجرای وبسایت جدید و انتقال ULR های قدیمی، باید وبسایت را زیر نظر داشته باشید.
یک الی دو ماه پس از بهروزرسانی، وبسایت را در کنسول جستجوی گوگل و ابزار وبمستری بینگ بررسی و نظارت کنید. این ابزارها مشکلاتی نظیر ارور ۴۰۴، مشکل خزندهها یا مشکلات HTML در صفحات را گزارش میدهند.
می توانید از سایت GTmetrix.com هم استفاد نمایید.
بیشتر بخوانید: آموزش بهینه سازی سایت با جی تی متریکس GTmetrix
۶٫ پیگیری سئو
پس از اتمام مراحل و نظارت بر عملکرد وبسایت، به ایده اولیه خود برگردید و طرح اجراشده را باهدف اولیه خود مقایسه کنید. با این کار بهراحتی نواقص موجود را متوجه میشوید و به بهترین شکل ممکن آن را برطرف میکنید.
کلام آخر
در زمان طراحی یک سایت ، تمام عناصر و عوامل کاری باید با یکدیگر هماهنگ باشند ، اینطور نباشد که اول سایت طراحی شود و بعد کارهای مربوط به سئو و بهینه سازی صورت گیرد ، هماهنگی بین عوامل می تواند قدرت شما را پایدار کند. سئو پارسیان آماده همکاری با شما در زمینه طراحی و سئو سایت می باشد.
منبع: sitedesign.joomir.com – mag.hostiran.net – nitweb.ir
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.